Kaštánky

Ingredience na kaštánky

  • 30 dkg hladké mouky
  • 20 dkg másla
  • 10 dkg mletých ořechů
  • 15 dkg moučkového cukru,
  • 2 žloutky
  • 5 dkg kakaa
  • citrónová kůra

Marcipánové těsto

  • 15 dkg sušeného mléka
  • 20 dkg moučkového cukru
  • 4 dkg másla

Výroba kaštánků

Z ingrediencí vyrobíme těsto, kterým naplníme půlky ořechových formiček tak, aby po upečení vznikl prostor na naplnění. Upečené kaštany uvnitř natřeme krémem a vložíme bílou kuličku z marcipánového těsta – marcipánové těsto vyrobíme tak, že smícháme 20 dkg moučkového cukru s 15 dkg sušeného mléka, 4 dkg másla a 3 lžícemi vody.

Marcipán můžeme obarvit potravinářským barvivem. Plněné kaštánky potřeme i na povrchu a obalíme je v zeleně obarveném kokosu. Kaštánky vložíme do papírových mističek tak, aby byly pootevřené a byla tak vidět bílá kulička.

Medové rakvičky

Suroviny na medové rakvičky

  • 30 dkg hladké mouky
  • 10 dkg ořechů
  • 20 dkg Hery
  • 20 dkg másla
  • 5 dkg moučkového cukru
  • 10 dkg medu
  • 1 vanilkový cukr
  • 10 dkg čokolády na vaření
  • 20 dkg dětských piškotů
  • 1 dcl rumu
  • hrst ořechů
  • hrst rozinek
  • 1 balíček kandovaného ovoce

Výroba medových rakviček

Do mouky přidáme na jemno namleté ořechy, med, moučkový a vanilkový cukr a Heru. Vytvoříme hladké těsto, které plníme do rakvičkových formiček. Rakvičky pečeme v troubě přibližně na 180°C. Vlažné rakvičky vyklepneme z forem. Necháme je vychladnout a v mezičase připravíme náplň.

Náplň

Rozmočíme v rumu piškoty, zašleháme do másla, přidáme rozinky, kandované ovoce a nasekané ořechy. Vniklou směsí naplníme rakvičky a polejeme je rozpuštěnou čokoládou. Po vychladnutí čololády podáváme.