Ořechové rakvičky se šlehačkou

Ingredience na ořechové rakvičky

  • 5 žloutků
  • 2 1/2 hrnku moučkového cukru
  • 4  lžíce hladké mouky
  • 1 lžička amonia (cukrářské droždí)
  • půlky vlašských ořechů
  • tuk na vymazání formiček
  • šlehaná smetana na ozdobení

Droždí, žloutky  a polovinu cukru utřeme do pěny a necháme uležet přes noc v lednici. Druhý den přidáme zbytek cukru a mouku a z vzniklé hmoty vyrobíme těsto. Na vále uděláme asi tři mimimetry ttlustý obdélník a nožem z něj vykrájíme proužky asi 8 krát 1,5 centimetru, ty pak vtlačíme do připravených a vymazaných formiček. Naplněné rakvičky poskládáme na plech a zprudka pečeme v horké troubě. Když těsto vyběhne, teplotu ztlumíme a zvolna dopečeme. Vychladlé rakvičky pak naplníme půlkami vlašských ořechů, dozdobíme šlehačkou a podáváme.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *