Křenové kremrole

Suroviny na křenové kremrole

  • jeden balíček listového těsta
  • strouhaný křen
  • jedno jablko
  • 1 dcl mléka
  • 3x žervé
  • sůl
  • jeden žloutek na potření

Výroba křenových kremrolí

Listové těsto rozválíme a nakrájíme na proužky, které namotáme na kovové trubičky (formičky na kremrole). Kremrole potřeme rozšlehaným žlotkem a dáme péct do předehřáté trouby na cca 180°C. Když jsou kremrole upečené dozlatova, vyndáme je a necháme vychladnout.

Než kremrole vychladnou, připravíme si směs na jejich naplněné – oloupeme a jemně nastrouháme jablko a z osoleného mléka a žervé vyšleháme hladký krém. Do krému zamícháme nastrouhaný křen s jablkem.

Křenovou náplní naplníme kremrole a můžeme servírovat.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *