Rakvičky se šlehačkou

Ingredience

  • 5 žloutků
  • 2 1/2 hrnku moučkového cukru
  • 3 vrchovaté lžíce hladké mouky
  • 1 lžička amonia (cukrářské droždí)
  • tuk na vymazání formiček
  • šlehaná smetana na ozdobení

Žloutky, droždí a půlku cukru utřeme do pěny a necháme v lednici přes noc uležet. Druhý den přidáme zbytek cukru a mouku a z vzniklé hmoty vyrobíme těsto. Na vále vyrobíme asi tři mimimetry tenký obdélník a nožem z něj vykrájíme proužky přibližně 8 cm krát 1,5 cm, které vtlačíme prsty do vymazaných formiček. Naplněné rakvičky poskládáme na plech a zprudka pečeme v horké troubě. Když těsto vyběhne, teplotu ztlumíme a zvolna dopečeme. Vychladlé rakvičky pak naplníme šlehačkou a podáváme.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *