Vánoční perníčky

Potřebné ingredience na vánoční perníčky

  • 70 dkg hladké mouky
  • 25 dkg práškového cukru
  • 12 dkg medu
  • 4 vejce
  • 5 dkg másla
  • 2 lžičky mletého koření
  • 2 lžičky jedlé sody

Příprava

Cukr a mouku nasypeme na vál a smícháme s kořením a jedlou sodou. Přidáme vejce, med a změklé máslo. Těsto vypracujeme a vyválíme plát asi 3 milimetry tlustý (těsto neobracíme, aby na vrchu nebylo moučné) a vykrajujeme libovolné tvary a postavičky.

Perníčky naklademe na plech vymazaný tukem, potřeme je rozšlehaným vejcem a pečeme ve vyhřáté troubě. Ještě horké perníčky sundáme z plechu a necháme vychladnout, po vychladnutí zdobíme polevou dle vkusu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *